Interested? Let's talk over a cup of coffee.

Functiebeschrijving

Als Implementation Support Engineer bij Ximedes zorg je voor het projectmatig en in teamverband opzetten, inrichten, onderhouden, beheren, integreren en migreren van betaalsystemen van onze klanten. Je configureert de software specifiek per klant. Je werkt samen met een team van Ximedes en met partners. Je maakt onze klanten wegwijs in het gebruik. Eventuele issues los je op.

Je werk is veelzijdig en complex, waarbij je in aanraking komt met bijvoorbeeld zelf ontwikkelde hardware en cloud hosted backoffice server omgevingen. voor een grote diversiteit aan klanten zoals universiteiten, industrie, distributiecentra, zorginstellingen. Die klanten maken gebruik van bedrijfs-/ betaalpassen met verschillende beveiligde betaalapplicaties en rechten. Die passen functioneren in een gesloten offline omgeving, of met saldo op de kaart of met online saldo in de cloud en er kan mee worden afgerekend bijvoorbeeld in kantines, in vending machines / automaten, of voor facilitaire diensten.

Je hebt een relevante afgeronde opleiding, je bent enthousiast en leergierig en neemt verantwoordelijkheid voor de dingen die je doet. Je hebt kennis van en ervaring met verschillende soorten databases zoals Postgress, MySQL, SQL server, je kent betaalomgevingen, je bent bekend met MiFare, Desfire.

Je beschikt over goede communicatievaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels en het liefst ook in het Duits. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je bent bereid om met regelmaat enkele dagen in het buitenland te werken, soms in het weekend. Natuurlijk heb je ook een rijbewijs.

Wij beiden uitstekende arbeidsvoorwaarden en hulpmiddelen, waaronder een leaseauto.

Is dit wat jij zoekt? Neem contact op zodat je een keer langs kunt komen om jouw toekomst bij Ximedes te bespreken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door werving-en-selectiebureaus en/of headhunters wordt niet op prijs gesteld.

Did we spark your interest

Please contact us